33 милиона рубли е стартовата цена на кросоувъра Aurus Komendant Новият

...
33 милиона рубли е стартовата цена на кросоувъра Aurus Komendant Новият
Коментари Харесай

„Руският Rolls-Royce” представи и втория си модел

33 милиона рубли е стартовата цена на кросоувъра Aurus Komendant 

Новият съветски производител Aurus публично показа втория си модел, оповестяват от. Това е огромният, първокласен SUV – Komemdant, който е апетитен от основателите му за съперник на Rolls-Royce Cullinan. За това приказва и оповестената цена на автомобила, която е по-висока от тази на английския всъдеход.

От компанията-производител показват, че над 70% от детайлите в Komendant са създадени в Русия. Останалите идват от чужбина – от страни, които не са наложили наказания на Русия заради нахлуването на нейните войски в Украйна.

Новият модел ще се предлага в общо 9 цвята на каросерията, като три от тях (включително оранжевият, в който е оцветен показания по време на премиерата автомобил), са изцяло нови. Предвидени са големи благоприятни условия за персонализация – както на екстериора, по този начин и на салона.

Aurus Komendant получава пневматично окачване, което го отличава от останалите модели на марката - седан, лимузина и миниван, които са с елементарни пружини. Това ще бъде и първият „ драйвърски “ модел на марката, като лидерът ще има опция да сменя предавките с лостове на кормилото, а не да оставя този развой на електрониката. В листата с съоръжение попада и автоматизираната система за помощ на лидера (ADAS), която съставлява автопилот от начално равнище.

Задвижването е идентично с този на към този момент показания първокласен седан Aurus Senat. Под капака на всъдехода са сложени бензинов мотор V8 4.4 с два турбокомпресора, електромотор с мощ 62 к.с. и 9-степенна автоматизирана скоростна кутия на съветския производител КАТЕ. Съвкупната мощ на хибридната система е 598 к.с. 

Всъдеходът към този момент е минал климатични тествания при температура от -40 градуса по Целзий в субарктичен климат към Полярния кръг до +50 градуса по пътищата на Абу-Даби, както и проби в условия, които изискват нараснало внимание към сигурността.

Komendant ще се създава в завода в Елабуг, като това ще стартира при започване на 2023 година За тогава са планувани и първите продажби, като цените на модела стартират от 33 милиона рубли (576 671 долара).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР